* Het spelconcept van Spel op Maat ® is geregistreerd bij BBIE (Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom) te Rijswijk, registratienummer ID5599

Drs. Marianne van den Heuvel is initiatiefnemer en conceptontwikkelaar van Spel op Maat. Zij is Historicus, studeerde af in Sociaal-economische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Daarnaast studeerde zij af in Theologie en Massacommunicatie aan de Hogeschool Holland in Amsterdam.
Zij werkte als docent maatschappijleer op een grote scholengemeenschap in Rotterdam-Zuid, als radioprogrammamaker bij de IKON, als bedrijfskundige bij Fokker, als stageco├Ârdinator bij de Rijks Universiteit Leiden. Zij maakte tentoonstellingen en schrijft recensies voor NBD Bibion.Spel op Maat werkt in samenwerkingsverband met Gemma Plum. Zij is grafisch en industrieel vormgever. In 1998 studeerde zij af aan Design Academy in Eindhoven waarna ze besloot zich te specialiseren in grafische vormgeving en illustratie. Nu ontwerpt zij boeken, cd- en lphoezen en illustreert ze kinderboeken en educatief materiaal voor verschillende uitgeverijen, gemeenten en bibliotheken. Daarnaast werkt ze aan verschillende autonome projecten waaronder een beeldverhaal over het bombardement van Rotterdam dat in 2010 werd aangekocht door het OorlogsverzetsMuseum Rotterdam en een grafische roman waarmee ze in 2016 haar Master beeldverhaal in Brussel afrondt.